Enough's enough..

Share written 2009-12-28 @ 19:40:10

Nu har jag varit deprimerad i en vecka, nu är det dags för en ny morgondag och nya friska tag, har lixom inte tid med sånt.. Måste jobba, resa, leva och hitta någon häftig mening med livet.. ..typ lite äventyr, lite kärlek, lite sex och massa pengar.

För att uppnå allt detta måste jag börja blogga igen, det är min väg till framgång och äventyr!

December Handen
Taget i början av december, svårt att tro..


Numbness - Bortdomnad

Share written 2009-12-20 @ 02:54:02

Folk som inte kan känna fysisk smärta måste vara mycket försiktigare än andra när han eller hon rör sig, det är dock oundvikligt att personer utan känsel får blåmärken skrubbisar och andra skador, särskilt när det gäller små barn. Känner man inget så märker man inte att man håller på att skada sig och då måste mamma, pappa och dagisfröknar vara uppmärksamma och varna. Det är ofta omgivningen som upptäcker att de far illa - varför skulle de själva bry sig, det gör ju inte ont. Smärtokänslighet eller CIPA (Congenital insensitivity to pain with anhidrosis) är dock så ovanligt att ni inte behöver hålla ögonen öppna..

Jag har vid flertalet tillfällen under en längre tid fått frågan om hur jag egentligen mår av vänner och kollegor - tydliga signaler - men har ändå inte lyssnat. Jag har kännt mig bortdomnad och att känna sig bortdomnad är en skön känsla när man har varit van vid smärta och ångest. Jag har trott att jag lyckats komma vidare eftersom jag inte kände något, att jag har mått under omständigheterna bra. Nu har jag varit bortdomnad emotionellt större delen av 2009 och det är nu uppenbart att de känslomässiga skadorna har börjat bubbla upp till ytan. Att inte känna något betyder tydligen inte att allt är bra, det kan också varit så att kroppen bara slutat känna efter - att man har stängt av. Den senaste månadens turbulens har nu fått mig att tappa fotfästet.

..morgonen efter vaknade jag.. ..ställde mig i duschen.. Vattnet som piskade mig mot huvudet - smattrade, stänkte och rann - stängde ute alla ljud, och när jag blundade så försvann världen helt och hållet och det kändes så varmt och skönt. Kunde ha stannat kvar där hur länge som helst..

..kanske dags att stänga av vattnet och öppna ögonen istället?


Linkin Park - Numb


A Toast to Hello Kitty - or just Toast

Share written 2009-12-19 @ 23:12:11

Kommer ni ihåg hur lycklig Dahl blev när han fick sin Hello Kitty-brödrost? Kommer ni ihåg att jag lovade att skicka en bild på hur det rostade reultatet blev? Hela företaget har fått möjligheten att smaka om det smakade Hello Kitty också, men jag tyckte bara det smakade rostat bröd. Huruvida det ser ut som Kitty eller ej låter jag dock er avgöra:)..

Håll till godo:
Hello Kitty Toaster Toast
Hello Kitty Toast - Ser ni henne?

Depressed - Press again, and keep the pressure..

Share written 2009-12-19 @ 20:48:52

My - tjejen jag gjorde slut med för någon vecka sedan hade hamnat hos mig på torsdagskvällen av svårtydda anledningar. Jag hade varit på julfest med jobbet och druckit alldeles för mycket, och helt plötsligt fanns det en skjuts hem där. Tanken var egentligen att hon skulle hämta sitt täcke och lite andra saker som hon hade kvar.. Nu två dagar senare finns sakerna fortfarande kvar..

Att vakna upp med My var dubbelt, men det som hände sedan var bara bra. Hon sa, liksom många före henne, att jag borde prata med någon, och jag har länge själv vetat att jag borde göra det. Jag har ju haft en hel del att tänka på senaste året, och har flera gånger bestämt mig för att kontakta någon utomstående som kan sparka mig i rätt riktning. Det är dock svårare än man tror att verkligen få tummer ur arschlet. Anyways - i fredags bestämde jag mig - tack vare My - för att göra slag i saken och träffa någon att prata med. Ringde runt till lite Kognitiva Beteendeterapeuter, men ingen svarade. För nära inpå jul kanske?

Jag var fortfarande småpackad sedan dagen innan, jag drack som sagt en hel del, och väntar ännu med barnslig iver på att få höra om skandaler jag skapat i torsdags. My föreslår i alla fall att vi sticker till S:t Görans för att sätta kulan i rullning, och vi gör också så. S:t Görans har en psykakut och det är där vi hamnar. Hade jag varit i något annat tillstånd än onykter hade jag reagerat på det, nu var jag så seg så jag tänkte inte så mycket mer på det. Vi blir i alla fall incheckade och jag får sitta och prata med folk.

När jag får ta av mig skor och bälte blir jag lite förvirrad, men går ändå med på det.. Gissar att psykakuten inte är rätt ställe att få frispel:). När de pratar om att hålla mig kvar över natten börjar jag helt plötsligt tycka att det inte längre är okej, jag hade ju premiärbiljetter till Avatar, ej sitta inlåst när det är movie night!

Jag pratar mig i alla fall ur det hela och de lovar att fixa en akut remiss till någon att prata med, samt skickar med mig ett par dussin vita piller att trycka i mig om jag bryter ihop. Jag är tydligen deprimerad, go figure, jag som är så.. ..bortdomnad jämt?

En sak som var lite häftig var att de hade en lista som de prickade av när de skulle kolla vad som var trasigt med mig, och kom då fram till att jag var deprimerad. På testet om huruvida jag var suicidal så var domen oklar. Vad tusan betyder oklar? Jag tummar i alla fall på att jag inte tänker ta livet av mig...

Crazy Eyes och Xantippa
Här får ni en Crazy Eyes bild på mig (de skulle spärrat in mig) och Xantippa - Godzillas flickvän..

Shit vad jag hatar mina ögon, ibland blir de sådär - lite galna..


Hello Kitty-Brödrost

Share written 2009-12-17 @ 16:23:04

Japp, det är Piraten Dahl revisited - Ni har sett honom förut, men inte så här glad! Varje gång en Hello Kitty-brödrost har dykt upp på vår site - sveriges bästa e-handelssite - så har Dahl blivit alldeles i eld och lågor.. Teknikteamet gjorde det enda rätta och köpte ett ex bakom hans rygg. Här sitter han med skönheten i sin famn.

Hello Kitty Brödrost Piraten Rödskägg Dahl
Hello Kitty-brödrosten och dess lyckliga ägare - Bilder på det rostade brödet kommer inom kort!

Prelude du Fornication

Share written 2009-12-17 @ 15:11:04

Prelude du Fornication
Lite julmusik..

Hetsbantning är effektivast..

Share written 2009-12-16 @ 18:00:55

..särskilt om man använder EFRS-metoden (Extreme Fatness Reduction System), mitt egenutvecklade och vetenskapligt framtagna bantningssystem..

Det enda man får sätta i sig är typ saker som man känner i hjärtat är nyttiga. I mitt fall är det; mjölk (sjuka mängder mjölk), sojabönor, kycklingkebab, kycklingfiléer och bulgur. Mjölk är nästan basen i dieten eftersom jag dricker ca tio lattar om dagen..

Hetsbantning är inte korkat per se, det beror lite på upplägget. Hetsbantning fungerar, alla andra påståenden är nonsens. Äter man inte så rasar man i vikt, det är så det fungerar - Laws of Physics. Problemet är att det är svårt att förändra livsstil på så kort tid som en hetsbantning tar.

När folk har gått ner sina tio kilon så är de så nöjda att de börjar "unna" sig saker, och då unnar de sig inte en promenad i solskenet, bio, eller en ny teve, utan de unnar sig ett par kilo tomma kolhydrater. Unnandet i kombination med en icke förändrad livsstil resulterar i en viktuppgång på tio kilo plus de där två kilona skit de unnade sig på vägen. Hetsbantningen i sig fungerade dock!

Folk som svälter är aldrig feta, och om hetsbantning inte skulle fungera så skulle inte anorektiker vara smala. Jag är dock inte tjej, så jag vill behålla muskelmassa, alltså måste jag äta mycket mat ändå eftersom jag måste orka träna. Tjejer med ätstörningar har det lättare:/..

Igår åt jag en ordentlig portion med kyckling och bulgur, en burk soja bönor och en halv tallrik med kycklingkebab.. Samt ett äpple och några bananer. Min hetsbantning handlar inte så mycket om självsvält eftersom jag egentligen inte bryr mig om siffrorna på vågen, utan om midjemåttet och fettlagrets krympande.

Vi får se om jag lyckas gå ner mina sex kilo till slutet av Januari, misslyckas jag så lovar jag att be om ursäkt och säga att jag hade fel.. ..och så kan ni garva rått åt mig!

Gollum unnar sig chips
Gollum unnar sig - men han har hög ämnesomsättning..


Piraten Dahl - Han jobbar på mitt jobb..

Share written 2009-12-16 @ 12:30:54

På mitt jobb är vi alla lite galna - vi som jobbar på tekniken.. En släng av Aspergers är mer regel än undantag och det finns fullvuxna som spelar World of Warcraft här. Av någon, för mig outgrundlig anledning, dök det också upp ett Xbox 360 här.. Jag spelar ju aldrig datorspel, men detta till trots älskar jag mitt jobb.. ..men för att göra mig extra glad så skulle de nog få installera en chin-up bar, hoppas någon beslutsfattare läser min blogg..

Jag tror jag är för vuxen för att spela datorspel:).. Förmodligen skaffar jag mig min exitement genom mitt utflippade kärleksliv istället - det är lite som ett arkadspel; man får kasta sig undan för bilar, avanonymisera bloggkommentatorer genom att tracka IP-adresser och försvara sig mot hotfulla ex, psykopater och "vänner" till dem..

Ni vet det där spelet på nöjesfälten där man ska slå ner grodor som poppar upp. Ibland blir det så på min fejsbook - en tjej skriver något sött på väggen, sen då lackar en annan tjej ur, och en tredje skriver "..men han är ju min pojkvän!?!", och så börjar det poppa som pop corn everywhere. Istället för att slå  ner grodor blir jag dock tvungen att deleta meddelanden och plocka bort folk ur vänlistan.

Nu när jag är singel igen kommer den cirkusen börja inom kort - vad gör man inte för sina bloggläsare.

Piraten Dahl - Havets skräck, Rödskägg..
Piraten Rödskägg, eller Dahl som han heter här på bloggen!

Volvo vs. Nissan - Svenskt vs. Japanskt

Share written 2009-12-16 @ 01:36:15

Idag kom snön till Stockholm.. Så fort snön kommer hit så kör alla bilar i diket - nästan i samma sekund - sen slutar pendeltågen att fungera eftersom Stockholms Länstrafik blir lika förvånade varje år när snön kommer.. Att Stockholmare alltid smäller med första snön tror jag beror på att Stockholmare är mycket mer civiliserade, så de leker aldrig rally med bilarna, och de buskör heller aldrig. Jag brukar alltid leka när det blir riktigt halt ute, det är ju halva nöjet!

Idag hade jag tur i alla fall att jag promenerade ute med första snön eftersom jag då fick tillfälle att se lite bulleribång. Det var en Nissan som hade smällt med en Taxi av märket Volvo. Först trodde jag att taxibilen var där för att hämta upp chauffören till Nissan, Volvon såg ju nästan hel ut.. Sedan såg jag att den också hade fått en buckla. Vilken av bilarna hade du viljat sitta i?

Nissan Dragspel Krock Volvo
Är det en Nissan eller ett dragspel?

Volvo Buckla Krock Nissan
En liten buckla..

It was Karl Lagerfeld who said it - not me..

Share written 2009-12-15 @ 23:11:44

I The Telegraph sa Karl Lagerfeld "In France there are, I think, less than one per cent of people who are too skinny. There are nearly 30 per cent of young people who are too fat. So let’s take care of the zillions of the too fat before we talk about the percentage that’s left."

Karl Lagerfeld
Han är nog lite hungrig, det är därför han ser så arg ut!


Ny anonym (Iwa) som håller med anonym

Share written 2009-12-15 @ 18:09:58

De anonyma gaddar ihop sig mot mig, fräckt.. ..och dessutom är det förvirrande med alla anonyma.. Jag lägger upp missupsidedowns kommentar till AnnONym som mitt svar, hon känner mig bättre än många andra, så hon vet hur man ska ta mig..

Skulle vilja kommentera AnnONym's kommentar här ovanför och påtala att den typen av kommentar faktiskt inte gör honom gott nånstans(!) Jag VET eftersom jag är alldeles för kall, hård och rak på sak själv mot honom ang både det ena och det andra..något jag också vet inte alltid uppskattas. Han är fullt medveten om var skon klämmer och har ju faktiskt redan kunnat bocka av en del i processen den senaste tiden. En större förändring sker sällan över en natt. He's a dreamer..men någonstans också en believer och i sinom tid kommer även justdidit tagit klivet upp till handlingsstadiet. Vad gäller VAD han slänger upp i bloggen är det väl ändå upp till honom själv(!?) det är ju faktiskt hans egen bubbla.. Sedan kanske jag kan tycka att han borde lägga till något liknande Egoinas rubrik om att den bör läsas med en nypa salt då det ibland kan vara svårt att veta hur allvarligt man bör tolka hans inlägg. Men samtidigt skulle lite av poängen försvinna då eftersom provocera är lite av hans grej..


Sammanfattningsvis - Läs mig med en nypa saft!

Snöig missupsidedown
Snön kom till Stockholm - så missupsidedown och jag firade med att äta lunch!

Kommer jag klara av att behålla min målvikt?

Share written 2009-12-15 @ 17:37:00

Jag har alltid den vikt jag vill ha; vill jag gå upp tio kilo så går jag upp tio kilo, vill jag gå ner tio kilo så går jag ner tio kilo. Jag har tränat kung fu i sju år, gymmat i två år och tränat kickboxning i ett år, så disciplin har jag.

När jag började med kung fu vid 26 års ålder så vägde jag ca 70kg, när jag vägde som mest under min gymmarperiod vägde jag 94kg. Jag vet att det krävs disciplin för att forma om kroppen. Vanor förändras genom livet; när man är nykär går man upp några trivselkilon - hellre äta gott och mysa med sin partner än att käka spånplattor - efter nyförälskelsen ser man till att återgå till rimliga proportioner, dels av respekt för en själv, och dels för ens partner, och när man blir singel igen så tränar man som en tok för att bli fit igen för att höja marknadsvärdet.

Min kropp är en maskin som ska utföra det arbete jag säger åt den att göra, som tack ser jag till att ge den det den behöver och fuskar inte med; servicar, bränsle, oljebyten, reparationer osv.  Om man tar hand om sin kropp kan den göra helt otroliga saker för en, saker som andra inte ens vågar tro på.

Min gamle Kung Fu-tränare Lois Linn är pensionär nu; men trots det tar han ouppvärmd och sparkar i huvudhöjd, klyver tegelstenar med fingertopparna och slår ner typ vem som helst som kaxar - enligt rykten käkar han taggtråd och skiter napalm.. ..det sista är dock obekräftat, resten i högsta grad bekräftat.

Det handlar alltså inte om att behålla sin målvikt - utan att hela tiden vara på väg dit man vill, och dit situationen kräver. Jag tror inte på målvikter, jag tror på att hela tiden anpassa sig efter rådande omständigheter. Gymmar man vill man gå upp i vikt, kickboxar man vill man gå ner, och är man nykär vill man bara pussas. Varje tillfälle i livet har sin vikt. Just nu är den 81kg (inofficiellt 80kg)!

Fetto Med Stor Hamburgare
Ej jag på bilden, jag äter ju inte fyrbenta djur längre! (Tack vare pimpxprincess!)

Bemöter henne igen - hon den anonyma..

Share written 2009-12-15 @ 13:18:17

AnnONym (samma anonyma läsare som igår - nu förtydligar hon vad  hon menade):
Jag igen. Om det var problem med något tekniskt så har du bra folk omkring dig, men nu verkar problemet vara mer åt det känslomässiga hållet. Och tycker man att det är viktigare att visa hur självdestruktiv man är inför ett gäng anonyma läsare och tonårstjejer, istället för att må bra, så då är det bara att fortsätta i samma bana!

"Anonyma läsare och tonårstjejer" - de flesta läsare som jag har är mina vänner från min privata sfär, enligt Google Analytics ser fördelningen ut såhär.

Den senaste veckan har:
22% skriver in adressen direkt i URL-fältet - nära vänner.
28% från fejsbook - vänner.
11% från folk vars inlägg jag kommenterar på blogg.se - bloggkompisar.

Över 60% är alltså inte anonyma..


..dessutom vet alla här att det är Egoinas mamma jag är ute efter, inte tonårstjejer!Lemonheads - Mrs Robinson (roligt låtval)..


Post Mortem Vecka 1 - Uppdaterade Stats

Share written 2009-12-15 @ 09:36:05

Okej, jag lägger upp bilder på när jag har armarna nere - men då märks det ju inget:/.. Siffrorna som ser riktigt bra ut beror på att när man drar ner på kosten så minskar mängden mat i inälvorna naturligt, och då rasar de första kilona raskt av, detta förklarar också midjemåttet. Min slutsats är självklart inte att EFRS faktiskt fungerar, men det gör den.. ..I'll prove it.

Vissa har påpekat att de inte blivit hungriga när de bantat eftersom de ätit GI osv, men jag äter i vanliga fall tillräckligt mycket för att Ron Coleman ska bli generad, så jag håller bara på att ställa om min kropp. Självsvält är inte min grej, så jag äter fortfarande portioner som ni skulle tro att jag blev tjock av. Jag tränade ju trots allt tre X 70min kickboxning förra veckan. Man kan inte träna om man inte äter!

Ät som en mygga, skit som en elefant är tag linen till EFRS (Extreme Fatness Reduction System)..

Stats -
BFI (Body Fatness Index): 84 (-3, inälvor tömda på mat)
TI (Tallness Index): 1,81 (+-0, trots försök att öka för att minska BMI:t)
BMI (Body Mass Index): 25,6 (-1, fast det är ju tömning)
TFI (Tummy Flab Index): 91 (-5, tömning än en gång)

BFI - Beräknas genom att ta vikten gånger ett
TI - Höjden i centimeter delat på hundra
BMI - BFI / TI^2
TFI - Omkretsen i cm runt fetaste stället på magen när magen är spänd.

84kg EFRS - Extreme Fatness Reduction System
Första sex dagarna ser bra ut - nu blir det jobbigare efter tömningen...

Vecka 1 - Vunnit över typ två kilo

Share written 2009-12-14 @ 22:01:45

Här fuskar jag och håller upp mina armar, ser mindre tjock ut då.. Fick anorexia av de två andra bilderna jag tog:).. Man är hungrig jämt, men på något sätt så ger det en styrka att fortsätta.. Lite som träningsvärk peppar en att pressa sig ytterligare. Förstår ni? Kanske är det bara fetto Typ 1 som pratar då, kanske kommer fetto Typ 2 och säger: "Hörrödu, en påse godis skulle inte skada!":).. Äh, jag ska vara stark!

Direkt efter träningen är bilden tagen.. ..blunda för håret under armarna..

EFRS - Extreme Fatness Reduction System
Äckligt med hår under armarna, rakar i regel bort det - skyller på formsvacka!

Känner att jag måste bemöta en anonym läsare

Share written 2009-12-14 @ 20:43:59

Såhär skrev min anonyma beundrare:
Du är ju så uppe i det blå! Kom ner på jorden till oss andra! Och i din situation tror jag att det behövs proffs-hjälp, typ "någon att snacka med" -coaching.

Jag pratar med proffs hela dagarna; nätverkstekniker, systemutvecklare, ingengörer - jag jobbar ju för tusan på sveriges mest fantastiska e-handelsbolag! Menar du en skrynklare så "wouldn't that defeat the whole fucking purpouse with the blog?" Det är ju så härligt att gotta sig i sitt lidande. En drama queen som pratar med en psykoterapeut är ju lika motsägelsefult som en satanist som biktar sig..


Brokencyde - Schitzo.. Nej, jag har inte börjat knarka..

Peter Murphy - Strange Kind of Love

Share written 2009-12-14 @ 17:49:23

Jag måste sluta lyssna på självmordsmusik, det är inte spiralen uppåt.. ..men det är ju så sjukt bra.. Vad som däremot är bra för att hoppa på uppåtspiralen är kickboxning; svett, testosteron, adrenalin, smärta, blod och rädsla.. En förberedelse för nästa gång jag kastar mig in i kärleken utan skyddsnät och säkerhetslina, utan bara med en snara runt halsen:)..

Shit, vad jag är drama.. Fatta vilken rush när jag älskar, och att bli älskad av mig?


Peter Murphy - Strange Kind of Love

Mental Notering - 1

Share written 2009-12-14 @ 16:33:25

Lämna ej ut bloggadress till potentiella flickvänner!

Today's Outfit och presentation av Casanovaman

Share written 2009-12-14 @ 14:29:50

Tack för alla snälla, positiva och peppande kommentarer som jag har fått:/. Trodde jag skulle få lite skäll också, men det fick jag inte. Tack, jag behövde verkligen inte det, inte från er. Låt exets vänner dissa mig istället - vilket de gjort - så kan ni stötta och hejja på mig.. Precis som det ska vara med andra ord:)..


Jag fick förresten min capé imorse, och började självklart att ha på mig kalsongerna utanpå byxorna. Här kommer en bild på mig från innan jag gick till kontoret.. Dagens outfit inspirerades av "....." som kommenterade gårdagens inlägg. Hon får heta 5dot från och med nu så jag kan referera till henne i framtida inlägg:).. Hoppas hon går över till det namnet själv också så det inte blir så förvirrande!

5dot skrev i alla fall:
Superhjältenamn: Casanovan
Symbol: Ett brustet hjärta
Färger: Svart (för smärtan och sorgen) och röd (kärlekens färg)

Jag föredrar att bli kallad Casanova framför Don Juan - jag älskar kvinnor, liksom Casanova gjorde. Det gjorde inte Don Juan, hans mål var endast att utnyttja dem. Jag hatar att såra, Don Juan brydde sig inte. Jag vill aldrig att det ska sluta illa, sen blir resultatet skevt ändå eftersom jag beter mig som ett svin. Min ovilja att såra någon i kombination med att jag inte kan kontrollera mina känslor resulterar i att jag trasslar in mig i märkliga nät av relationer. Själv är jag förälskad i kärleken och därför kastar jag mig in i romantiska drömmar helt utan tankar på konsekvenser och andra tråkiga vardagliga ting. Det var så jag förlorade mitt ex för över ett år sedan..


Casanovaman - Superhjälte
Today's Outfit - inspirerad av gårdagens hjältedåd och 5dots idéer om superhjälteidentitet.


Breaking up is never easy to do..

Share written 2009-12-13 @ 20:17:54

Jag har aldrig kännt smärtan av att bli dumpad; jag har kännt smärtan av obesvarad kärlek - vid två tillfällen i vuxen ålder, och dessutom smärtan av att inte få komma tillbaka efter att ha dumpat någon och ångrat det. Mitt ex som jag inte har kommit över än är en sådan som jag inte fick komma tillbaka till när jag med svansen mellan benen försökte krypa till henne. Att hon dissade mig gjorde hon med all rätt - jag gjorde alla fel och det finns inte mycket jag kan stå för under söndringsfasen av relationen. Anledningen till det var självklart för att det inte fungerade mellan oss; hon var hon och jag var jag.. Jag är fantastisk och hon medioker, jag speciell hon bara en människa - det gamla vanliga:)..

Anyways - Serves me right! Så mycket är jag på det klara med, men nu har jag betalat priset, det är mer än ett år sedan. Någonstans måste jag få sluta plikta för synderna.. Ett år i ett känslomässigt fängelset är more than enough. Den smärta jag har känt hitintills är en storjävel till hög med smärta, sorg och lidande!

Nu har jag i alla fall gjort slut än en gång, och känner än en gång den smärta man känner när man gör slut. Det spelar ingen roll vem som gör slut, det är fortfarande en kroppsdel man förlorar, någon man haft något speciellt med, någon som har betytt någon:/.. Då och då hade vi det fantastiskt, men mesta tiden kände jag mig bara otillräckligt och förälskad i någon annan. Jag har hela tiden haft ett ex som spökat i hjärtat, och varit rak med det i min just avslutade relation, hon har ändå viljat försöka med det här dödsdömda förhållandet.. Jag har gjort slut två gånger tidigare - med den här tjejen - men hon har lovat och lovat och jag har blivit lurad varje gång. Den här gången vägrar jag ta en vända till i den nedåtgående spiralen.

Det märkliga är att det alltid är den som gör slut som blir svinet, i det här fallet gjorde jag rätt som var stark. Hon bröt ner mig, och jag bröt ner henne - ingenting gott skulle födas ur relationen. Jag vill ha en fucking capé, jag tänker börja bära kalsongerna ovanpå byxorna, jag är en hjälte som tog steget.. Jag ska inte bära någon jävla dumstrut. Jag gjorde det här lika mycket för hennes skull som för mig. Jag skulle aldrig kunnat bli den man hon drömde om och förtjänade..

Ni dömde mig förra gången och hoppades att jag skulle förlora både exet och min dåvarande flickvän, nu får ni inte dissa mig för att jag gav er det ni då hoppades på.. Visst älskade jag henne på mitt märkliga sätt, men det nådde inte ända fram. Som flickvän var hon fantastisk - men inte för mig.

Alla superhjältar med självaktning har kalsongerna ovanpå byxorna..

Alla superhjältar med självaktning bär kalsongerna utanpå byxorna..Abba - Knowing Me, Knowing You

Självförakt - Skillnader mellan könen

Share written 2009-12-11 @ 14:20:00

Jag tror att hetsen mot smala och de påföljande anorexiaanklagelserna egentligen handlar om tjejers självförakt.  Det är därför tjejer fokuserar mer på huruvida det är silicon i brösten än om de är fina.. Är män likadana? Motsvarigheten till Pamela Andersson - Rocco Siffredi - hyllas och avundas av män över hela världen, Pamela föraktas av kvinnor..

Please God - If you can't make me thin, make my friends fat!!


Skrattade du åt kissen och tänkte, "Ja, så är det!" tror jag du är kvinna, om du skrattade åt kissen och tänkte "Ja så är dom!" så är du man..

Min tes är -
Manligt mindset:
"- Varför tjänar jag mindre än X?"

Kvinnligt mindset:
"- Varför tjänar X mer än mig?"


Jag påstår alltså att kvinnor är missunsamma, medan män istället är avundsjuka. Avundsjuka kan bli en positiv drivkraft, missunsamhet är bara destruktivt eftersom det då blir viktigare att ta något från någon annan, än att skaffa sig något själv.

I Bibeln finns det en historia om två kvinnor - varav den enes barn har dött - båda hävdar dock att det levande barnet är deras. Kung Salomo säger "Då hugger vi itu bebisen!".. Den som inte var mamman sa då "Do it!".. Hon kunde inte leva med att den andre skulle få vara lycklig med sin bebis.

...en man hade istället sagt "Vafan, är du dum i huvudet?!?" och slagit Kung Salomo på käften.

Nu är ni jätteförbannade, men läs då om de första raderna ovanför bilden och tänk efter en gång till innan ni hatar i kommentarsfältet..

Jag vet att jag har rätt, nu ska jag bara övertyga er!


Fejan nere - wtf?

Share written 2009-12-10 @ 23:25:25

Changed Facebook Logo
Känner mig alldeles ensam utan Facebook:/..

Jag och mina Sojabönor

Share written 2009-12-10 @ 22:58:38

Basen i min diet är som jag tidigare nämnt - förutom Mjölk som håller mig evigt ung och stark - Sojabönor. Det är inte gott, men saltar man det så blir det ganska okej.. Egentligen brukar jag ha på balsamvinäger för att dra ner GI-värdet, och då smakar det även godare. Hade inget på kontoret att blanda ut bönorna med, annars kan man ju tänka sig att blanda ut det med.. ..äh, fan, jag vet inte. Jag brukar äta det såhär. Blandar inte ut det ens när jag är hemma. Ska man bli fin får man lida pin!

Sojabönor - Basen i Extreme Fatness Reduction System
Jag är lite hungrig, så jag skulle nog kunnat äta bajs också, men Sojabönor ftw!

Ni kanske inte tycker det här är ett liv att leva så här.. ..men det rör sig bara om en och en halv månad av mitt liv - sen ska jag vara vacker för evigt.. När jag tänker på alternativet - att bli ännu fetare - så känner jag att det faktiskt inte ens är ett alternativ.

Basal Metabolic Rate (BMR)

Share written 2009-12-10 @ 19:33:08

Hur mycket bränner du när du vilar? För att få reda på det så beräkna din BMR (Basal Metabolic Rate). BMR definieras som den minimala energiåtgången som krävs för att hålla kroppens vitala funktioner igång under vaket tillstånd.

Dr. Fred Hatfield - som jobbar på International Sports Sciences Association - har tagit fram en formel för beräknandet av ens BMR. Formeln är självklart inte exakt utan utgår bara ifrån ens kroppsvikt, andra faktorer som muskelmassa och fettprocent är självklart viktigt för en korrekt beräkning.
Formeln förutstätter dessutom att man har en normal fettprocent i kroppen (14-19% för män, 20-25% för kvinnor).

Mäns BMR = vikten * 24
Kvinnors BMR = 0,9 * vikten * 24
(som vanligt är kvinnor mer effektiva:/..

Mitt exempel:
(Min bantning till trots är jag en man) -
Min vikt: 87 kg
Mitt BMR = 87 * 24 = 2088 kcal

Wow!!! Det är nästan fyra 200g Marabou Mjölkchokladkakor (min favorit är Russin Mandel).. Mums!

För att återgå till mina tio chokladkakor som jag sa man kunde bränna utan träning.. Väger man 227 kg så får man enligt formeln äta TIO
200g chokladkakor per dag utan att öka i vikt.. Sanning med modifikation, men ni förstår poängen va?

Fyra Marabou Frukt & Mandel Chokladkakor
Tjoho, jag kan äta fyra av Marabous Frukt & Mandel-chokladkakor!

Jobbigt att gå upp i vikt

Share written 2009-12-10 @ 17:39:00

Jag har lättare att förstå och acceptera en person som har svårt att gå upp i vikt än än som har svårt att gå ner i vikt. Att gå upp kräver en prestation, för att gå ner krävs ju bara att du INTE anstränger dig.. Typ res dig INTE upp, gå INTE och klä på dig, sätt dig INTE i bilen, åk INTE till bensinmacken, bär INTE chipspåsen till kassan, öppna INTE chipspåsen framför teven, tryck INTE i dig alla chipsen.. Det är en ganska stor prestation som krävs för att man ska gå upp i vikt.

Bara genom att ligga stilla i sängen en dag förbränner du kalorier. Du måste inte träna för att bränna en chokladkaka, inte ens TIO chokladkakor, du måste bara leva - är du död är det inte längre förbränning, då är det förruttnelse..


Jag känner att jag kommer klara mitt mål med mina sex kilon utan det minsta problem, det är bara att bita ihop och inte tycka så jävla synd om sig själv. Unnar jag mig dessutom inte några chokladkakor så går det ännu fortare.
Marabou Frukt & Mandel Chokladkaka
Jag ska INTE åka och köpa en av Marabous Frukt & Mandel-chokladkakor..


Obama - Nobel Peace Prize Winner 2009

Share written 2009-12-10 @ 13:56:11

Can we revoke the rights - that we gave away to Norway - to give out the Nobel Peace Prize? We're talking about a fail of epic proportions here. Can we also please take back the peace prizes that has been given out to leaders of terroristorganizations and such?
I'm thinking:
- Yasser Arafat, Chairman of the Executive Committee of the PLO, President of the Palestinian National Authority.
- Shimon Peres, Foreign Minister of Israel.
- Yitzhak Rabin, Prime Minister of Israel.

What got me started on this is the fact that now the Norwegians are diluting (urvattnar) the respect for the other Nobel Prizes even more by giving the Nobel Peace Prize to someone - just to encourage him - to stop the murder and maiming of innocent women and children in Afghanistan and Irak.

Face it - you guys haven't done much good internationally since you helped Europe during World War 2, and I'm greatful for that - thank's a billion - but since then you've basically just fucked it all up.

The Uessans have to learn to respect the lifes of people outside of the United States of a Part of North America (USPNA). Just stop killing the people, how hard can it be? You started this war, now stop - and then take your fourty lashes. Believe me - you will get your lashes sooner or later since you managed to piss off basically everyone out there. After that, maybe, we can have world peace.

Obama Peace Prize
The piss price..


By the way, I want the The Nobel Prize in Physics 2010 because I might just invent a fusion plant in the future!


Fight Club - Fast jag är nog för mesig..

Share written 2009-12-09 @ 19:24:25

Jag nämnde ju inatt att det fanns två olika typer av fetton; de som gör något åt saken och den typen som kommer på ursäkter för att slippa. Jag vill gärna se mig som Typ 1, vinnaren.. Den som ser problemet, och sedan löser det i snabb följd, och med hjälp av min strikt vetenskapliga metod - Extreme Fatness Reduction System - så kommer jag ta kontroll över min fetma!

Typ 2 smög sig dock på mig inatt - ungefär samtidigt som jag hade skrivit klart blogginlägget. "Inte ska du träna imorgon, klockan är alldeles för sent nu och det finns inte tillräckligt med tid att vila upp dig. Du kommer inte klara av att träna imorgon!"

Det där jävla gnället fortsatte sedan på morgonen då jag fick stiga upp tidigt för att tvätta klart tvätten.. Dessutom började Typ 2 nu känna efter - det är livsfarligt när man börjar känna efter hur man mår. Man mår aldrig så dåligt som när man letar ursäkter.. Visst hade jag skitont i ryggen sedan måndagsträningen, och vaderna gör ondare än de någonsin har gjort, kan knappt böja på benen. Det Typ 2 var mest orolig för var att jag skulle få ryggskott. "Bäst att ställa in.." försökte han..

Ungefär då tog Typ 1 och klappade på Typ 2. "Nu får det vara nog!" skrek han och gav sedan en rak höger.. Jag reste mig upp från kontorsstolen 11:45 - bytte raskt om och joggade till Kickboxningsklubben. Sen värmde jag upp ordentligt innan jag började träna. Höll högt tempo, men sparkade lite försiktigare än vanligt.. ..och se där, inget ryggskott. Hoppas Typ 2 sover ett tag till..

Alla är vi både Typ 1 och Typ 2, men det handlar bara om att ta kontroll. Det gör ont att träna, dessutom gör det skitont att träna våldssporter.. ..men det gör ondare att få bambupinnar uppkörda under fingernaglarna.. Tänk på det, det kan alltid bli värre.

Fight Club - Brad Pitt
Så här vill jag att min efter-bild ska se ut, men den här typen av rutor kostar för mycket - vi får se...

På min Fight Club råder dock andra regler än de nedan - vilket är tur because I'm a lover, not a fighter..:
1st RULE: You do not talk about FIGHT CLUB.
2nd RULE: You DO NOT talk about FIGHT CLUB.
3rd RULE: If someone says "stop" or goes limp, taps out the fight is over.
4th RULE: Only two guys to a fight.
5th RULE: One fight at a time.
6th RULE: No shirts, no shoes.
7th RULE: Fights will go on as long as they have to.
8th RULE: If this is your first night at FIGHT CLUB, you HAVE to fight.


Veckans Brevfilm - N00b Boyfriend

Share written 2009-12-09 @ 17:28:12

Kan vara det roligaste klippet någonsin.. ..jag kan ha lovat det några gånger tidigare, men den här gången är det nog sant! ..kanske.. Själv är jag inte en "WoW"-kille - utan snarare en "WOW!!!"-kille - vilket förmodligen ökar mina odds att få ligga i helgen, men knappast hjälper mig hos familjen i veckans brevfilm.

Som vanligt är det inte flickan i filmen som har skrivit brevet..

N00b Boyfriend
Klippet hittat hos Jonesy The Cat... (Tips, lek med musen på kissen till höger hos henne!)

Vad tycker ni flickan och pojken i veckans brevfilm ska göra?


(Snälla, säg att ni noterade Bullen-referenserna, och berätta gärna hur ni tycker de ska göra!)


Extreme Fatness Reduction System

Share written 2009-12-09 @ 02:28:56

justdidit är en tjockis ropades efter mig på kontoret idag.. ..orden ekar fortfarande i mitt huvud. Trots att det gått tolv timmar sedan jag hörde det första gången så skär minnena av orden fortfarande som knivar rakt in i hjärtat:/..

Allt började med att en av de som jobbar på supporten sa att jag såg lite tjock ut och insinuerade att jag blivit gödd den senaste tiden av någon.. Jag försäkrade att så inte var fallet.. De oskyldiga orden föll i god självkänslesaknande jord och började gro.. Helt plötsligt började jag känna mig lite plufsig, och det var när jag påpekade hur illa vid mig jag hade tagit mig av kommentaren som viktkritiken började på allvar. För varje ord kände jag mig mer och mer knubbig. Nu kan jag inte annat än att hålla med..

Det finns dock fetton och fetton.. ..typ de som gör något åt det och de som bara sitter på sofflocket. Nu ska vi se vilken av typerna jag är. Jag ska i alla fall gå ner till 81 kilo innan sista Januari!

Stats -
BFI (Body Fatness Index): 87 (Beräknas genom att ta vikten gånger ett)
TI (Tallness Index): 1,81 (Höjden i centimeter delat på hundra)
BMI (Body Mass Index): 26,6 (BFI / TI^2)
TFI (Tummy Flab Index): 96 (Omkretsen i cm runt fetaste stället på magen när magen är spänd)

BMI känner ni igen sedan tidigare, och om man har ett BMI på över 25 är man en tjockis, så jag är en tjockis med ganska god marginal. För att jag ska bli normalviktig måste jag under 82 kilo, men självklart vill jag ha lite marginal, det är därför jag har sagt att jag ska ner till 81 kilo för att bli nöjd.

Om jag misslyckas med det här får jag aldrig mer skratta åt tjockisar, och inte heller säga "Det är väl bara att banta!" - om jag misslyckas så ska jag till och med acceptera att fetma är en sjukdom och inte ett aktivt ställningstagande!

I min släkt så är i stort sett alla överviktiga, min far var gravt överviktig och på mors sida är fetma mer regel än undantag. Alltså borde jag ha lätt för att gå upp i vikt, och eftersom jag vid tillfällen gått upp 10 kilo på ett halvår så stämmer det antagandet.


För att lyckas med detta har jag uppfunnit en ny bantningsmetod:
Extreme Fatness Reduction System - EFRS.. Hela idé är att man lixom ska gå ner i vikt.. ..ni fattar va? Känns det redan gjort? Av en ren slump lovade jag pimpxprincess idag att sluta äta biffkött, och därigenom dra ner min djurkonsumtion.. Jag kommer käka mycket soyabönor för att kompensera bortfallet, och även äta en hel del kycklingkebab. Det hela kommer säkert likna Egoinas Mammas favorit-metod - LCHF. Fast jag kommer kalla min diet för MCHS - Much Chickenkebab High Soybeans..

Rättelse - Egoinas Mamma skulle inte äta bönor, det är inte LCHF.. Det är bra jag som är sunkigt påläst.. Men vatten får jag dricka i alla fall, dessutom får jag när som helst äta en näve grus!


Framifrån 87kgSidan 87kg
Före - En tjockis..

Våg 87kg
Body Fatness Index: 87


Prostitution - Revisited..

Share written 2009-12-08 @ 23:47:15

pimpxprincess skrev en kommentar angående min liberala syn på prostitution:

"Borde inte prostituerade, liksom vem som helst, få ha sex med en person för att den vill det och inte för att det är ett "krav"? Visst är det ett val dom gör när dom väljer att ha sex med "vem som helst", men det blir fortfarande något som inte är av helt fri vilja. Dom har sex för att få något för det, inte för att dom faktiskt vill ha sex med en viss person och det ser jag inte som känslomässigt på något plan alls. Så det hela beror ju helt på Varför dom har sex med någon. Är det för att tjäna något på det eller är det för att dom faktiskt vill ha sex med personen? Grundtanken är vad som vinner, faktiskt."


Jag började knåpa ihop en kommentar som svar på hennes, men någonstans så spårade det ut och nu ändrade jag uppfattning.. Jag sträcker mig nu så långt att jag är emot illegaliseringen av prostitution.. ..även om jag inte är för legaliseringen. Komplicerat - jag vet.. Har redan ändrat texten från det jag skrev till pimpxprincess..


Här kommer i alla fall världens längsta kommentar som hamnade hos pimpxprincess:

Jag har kompisar som tvingas jobba med saker som de inte egentligen vill. Idag på fejsbook åmade sig två kompisar - Godzilla och Email - över att deras jobb var trist. De ville helst ha helg igen.. Tyvärr så måste de arbeta för att få ut sin lön så de kan köpa mat och betala sin hyra.. ..annars svälter de ihjäl, och även om de hittar några sopor att äta så kommer kölden ändå ta dem eftersom de inte längre har något hem.

Nu jobbar båda på kontor, så visst, det är inte kroppsarbete - vilket de prostituerade måste utföra. Men ingen vill ju jobba inom äldreomsorgen och torka farmor och farfar både här och där.. ..ingen vill väl torka bajs som är utsmetat längs med hela ryggen på en gamling som har trillat omkull när han eller hon har suttit på toaletten. Det är dessutom oftast kladdigare och äckligare än sex med kondom.

Vem ska torka farmor och farfar egentligen? Finns det tillräckligt många som gillar att torka bajs för att det jobbet ska bli utfört? Om alla har som krav att inte jobba med äckligt kroppsarbete menar jag?

Prostitution är äckligt, Julia Roberts är ful, och jag tänker inte torka någons farmor eller mormor i rumpan - och den enda farfar eller morfar som jag tänker torka är mina barnbarns..

..men det finns redan annan lagstiftning för att få bukt med de viktigaste problemen med prostitution. Som jag ser det är de största problemen med prostitution; människohandel, pedofili, misshandel, våldtäkt, drogmissbruk och droghandel. Dessa aktiviteter är redan förbjudna genom andra lagar. Att förbjuda prostitution är bara symptomatiskt..


Gratis SEX åt klimatmötesdeltagarna i Köpenhamn

Share written 2009-12-08 @ 21:34:32

Nu erbjuder de prostituerade gratis sex åt klimatmötesdeltagarna i Köpenhamn. Upprörande med prostitution säger ni och jag säger som jag sa när jag var i Vietnam; då var jag kluven, men eftersom jag såg det som omoraliskt och äckligt så ville jag inte befatta mig med det (klicka här för att läsa)..

Jag tycker att det är märkligt att staten ska lägga sig i vem som ska ligga med vem. Även under normala människors raggande utgår det ofta någon form av betalning innan sexakten. Det klassiska är ett par öl eller drinkar på krogen, eller champagne kring Stureplan.. ..och kola förstås. Den värsta formen av prostitution är det gammaldagsa giftemålet.

Att vi i Sverige har förbjudit köp, men inte försäljning av sexuella tjänster är helt idiotiskt i min värld. Det är som att förbjuda knarkandet, men tillåta langning. Visst tusan har langaren också haft det tufft; tjejer har inte monopol på lidande och taskig barndom. Det är förmodligen mindre sannolikt att män som kommer från kärleksfulla familjer blir langare, men inte tusan tycker jag att man ska legalisera försäljningen av knark. I konsekvensens namn förbjud försäljningen också.. ..eller legalisera.

Om vi som nu ska ha en lag som säger att man inte får köpa - men sälja - sexuella tjänster, betyder det då att man inte får ha sex med prostituerade överhuvudtaget? Eller ska vi nöja oss med att låta betalningen efteråt vara förbjuden? Ska vi också förbjuda de prostituerade att ha kärleksförhållanden? Hur ska domaren och nämndemännen veta om mannen betalar hennes hyra, och kanske till och med köper mat åt henne? Gör han det så är han väl på sätt och vis också en tork (köpare av sexuella tjänster)..

Jag betalade hyran och köpt mat när jag bodde ihop med mitt ex, och jag hade sex med henne.. ..betyder det att jag kommer hamna i fängelse? Är hon en hora?

Gör klimatmötesdeltagarna fel i att gå till hororna i Köpenhamn?

"JA! HÄNG DEM I HÄLSENORNA!!!" skriker feministerna i kör..

..men de betalar ju inte. Ska det vara förbjudet att ha sex med prostituerade? Ska prostituerade aldrig få ha sex med någon, utan att denne begår ett brott? Hur lång tid efter deras sista betalande kund får man ha sex med dem igen? Gäller det kanske hela deras liv? Kommer jag någonsin få bjuda en före detta prostituerad på restaurang, eller bio? Ska det vara omöjligt för en kvinna - som en gång i tiden har varit prostituerad - att ha en framtida kärleksrelation?

Pretty Woman - Värvningsfilm

Den mest patetiska filmen under 90-talet. Den fick förmodligen call-girl statistiken att slå genom taket.

ICA-Stig pwnd by Jamie Oliver

Share written 2009-12-08 @ 17:24:34

Hela kontoret tror numera att jag blivit galen. Skrattade så jag blev tårögd:/.. Äh, skoja bara, det har de vetat hela tiden.. Jag brukar skratta så, och dessutom nyser jag ibland så väggarna skakar. Det var länge sedan jag skrattade såhär åt en reklamsnutt.. ..nja, kanske inte så länge. Skit samma.. Kolla, den är kul.


Jag kollar ju aldrig på teve, så jag gillar faktiskt ICA:s reklamfilmer fortfarande...


Vill lägga det förra inlägget bakom mig nu..

Share written 2009-12-08 @ 10:48:36

..men jag måste bara kollektivt replikera på det alla tjejer tänker.. "Min pojkvän säger i alla fall att jag är jättebra/fantastisk/den bäste/<whatever>!".. Min kommentar på det är att självklart säger de så, en dålig är bättre än ingen alls.. Är det någon som fått höra att de är kassa? Är alla då super-fantastic?

<3

Lär dig suga - En handledning, eller facit faktiskt...

Share written 2009-12-07 @ 19:48:32

Eftersom jag inte riktigt kunde stå för det här ämnet på min egen blogg så tillverkade jag en egen blogg för det, men vafan.. Ni har ändå glömt inlägget om ett par dagar.. Egentligen var det här menat som en replik på ett av egoinasmammas inlägg - i första hand, men även Anna Ankas omdebatterade uttalanden, och pimpxprincess diss av Anna imorse. Känns som om hela dagen har handlat om avsugningar.. Skönt att jag fick slåss lite på lunchen, annars skulle jag varit alldeles frustrerad!

Förlåt om någon blir upprörd. Tipsen är dock klockrena, och funkar på de flesta, men var ändå lyhörda. Vissa vill att ni ska krama hårt med handen, och suga hårt. Andra vill att ni ska suga lite lösare och hålla lösare. Det är självklart också olika beroende på omständigheterna, snoppen är oftast känsligare om man har haft sex en längre stund redan.


Det är jätteenkelt, gör bara så här (och DREGLA) -

1. DREGLA - Det är det viktigaste.. Ni kan dessutom använda glidmedel, gärna då med trevlig smak, men DREGLA ändå. Det kan inte bli för glidigt om inte tjejen är för slapp. En av fördelarna med oralsex är dock att munnen alltid kan snörpas ihop mer.
2. Runka samtidigt.. Kan kännas komplicerat rent motoriskt har jag hört, men egentligen är det inte svårt. Håll handen sluten runt snoppen och läpparna likaså. Håll sedan handen mot läpparna medan huvudet går upp och ner.
3. Ta inte in den djupare än ni klarar av - eftersom ni runkar och DREGLAR mycket så kommer handen kännas som en förlängning av munnen, så det spelar ingen större roll - Huvudsaken är att ollonet är inne. INGA TÄNDER!
4. Älska det.. Lägg ner er själ i det och DREGLA! Gillar ni det inte så ska ni inte göra det.. ..finns säkert någon kille där ute som också tycker det är tråkigt med oralsex..
5. Smek pungen med den lediga handen.
6. Tänk SNIPPA.. En perfekt sådan ska vara våt och trång, se till att vara våt och trång!
7. Var lyhörd och kommunicera..
6. DREGLA - Jätteviktigt...


Gör inte detta under några omständigheter, INGEN kille gillar det
(finns kanske något undantag, men chansa inte):
1. Bit inte i snoppen - vidrör snoppen så lite som möjligt med tänderna. Använd läppar och tunga för att minimera kontakt mellan snoppen och tänderna. Ett annat trick är att inte ta in mer än det som ryms i munnen. Tekniskt sett räcker det om ollonet kommer in, resten är en bonus. Eftersom ni DREGLAR mycket och runkar resten av snoppen så behöver ni inte stoppa in hela paketet. Handen blir som en förlängning av munnen.
2. Dra aldrig bak förhuden så långt att strängen på ollonets undersida sträcks, det gör jätteont när tjejer drar bak förhuden för långt.

Gör inte detta om ni inte blir ombedda, eller har haft ett lite längre förhållande med partnern, typ träffats några gånger i alla fall:
1. För INTE upp ett finger i någon "alternativ" kroppsöppning..
2. Slicka INTE dito kroppsöppning..


Håller du inte med så har du fel..

Slickepinne Tjej
Don't use teeths

Jose Gonzales - Heartbeats

Share written 2009-12-07 @ 17:23:12

Det är inte bara missupsidedown som har fantastisk musiksmak, även Felicia Frithiof blixtrar till ibland.. Hon publicerade en playlist där det nästan bara fanns bra musik. En av låtarna där som jag hade glömt var Jose Gonzales Heartbeats. Den är härligt lågmäld och tillbakahållen - en gummisnodd, fast på ett bra sätt. Själv tycker jag att den vinner över The Knifes version, som är för bajsnödig och gnällig.

and you, you knew you had to fight devil
and you, kept us away with wolf teeths
sharing different heartbeats
in one night


Jose Gonzales - Heartbeats


Lunchträning - Just did it..

Share written 2009-12-07 @ 14:01:29

Varför skjuta upp det man kan göra nu till kvällen? Körde mina sjuttio minuter lidande - Känns magiskt att ha kommit förbi den punkten på listan. Måste börja tänka på Beach 2010 eftersom vi lever i en utseendefixerad värld - vilket är jättebra - eftersom det blir lättare att hitta the fittest då. Survival of the fittest ni vet. Det gäller att påvisa att man kommer från den djupa änden av genpoolen.

Lindad Knytnäve
Att slåss är bra träning!

Lunchträning - Vara eller icke vara

Share written 2009-12-07 @ 11:19:23

Tränar jag inte på lunchen så måste jag träna ikväll -
Fördelar:
Jag kan jobba längre
Jag är piggare nu
Mer cardio nu på lunchpassen
Nackdelar:
Jag måste skynda mig nu

Tusan, det är ju egentligen ett lätt val, men jag har ju kommit igång med jobbet nu:/..

Party - Cliff Barnes - Kärsteiner et al..

Share written 2009-12-06 @ 15:57:52

Igår hade jag förmodligen den bästa utekvällen ever.. ..tänkte jag säga. Vet inte om jag kan gå så långt dock, men jag hade det super fantastic i alla fall! Kärsteiner var som vanligt otrolig, och så lärde jag känna en tjej som hette Lina, världens roligaste. Helt oväntat stötte jag på Ankan (kan vi kalla henne) också. Det är en tjej jag konsultade på Maquet tillsammans med för fyra år sedan eller något sådant. Hon och Jonte var huvudanledningen till att man tyckte det var så himla kul där:).

Stort hjärta till dem!


justdidit och Kärsteiner - Beautiful
justdidit och Kärsteiner looking fabulous!

My med vinCalle äger - bossig kille:)Kajaktjejensöta justdidit och Kärsteinerjustdidit slickar Kärsteiner

Mojito Girl - SpexarMojito Girl - Ser farlig utServerar drinkar med sådan glädje. Inte till mig dock:/..Servitrisen fick ena själv
Ankans väninnor i sitt esse...

Anna-Karin Norrgård
Dricker Ankan vatten?

Jag och Calle dominerarCalle i sitt esse spanar ut över dansgolvet..
justdidit och Calle - Bästa killen:).. Grannar.

Lagom med folk på Cliff Barnes
Lagom med folk!

Sign of the Horns
Jag hade inte kameran hela kvällen, och då kan det dyka upp sådana här guldkorn:)..


iPhone - Fången i Apples våld..

Share written 2009-12-05 @ 13:25:19

..jag har skjutit på det länge nog nu - typ några timmar - måste krypa till korset.. I morse när jag vaknade var det första jag tänkte på min iPhone. Det finns tre magiska saker som väger upp det faktumet att jag fick ett fuck you från Apple när någon försökte skicka ett MMS till mig idag.

De tre sakerna är i fallande ordning:
Spotify
Surfning
SMS-funktionen som ger chat känsla.


De största problemen jag har haft med min iPhone har löst sig, i och med att jag sålde min själ till den store satan igår, och installerade iTunes för att kunna uppgradera mjukvaran i mobiltelefonen. Jag kan dock inte förstå varför det inte finns mms-stöd, och stöd för bildtelefon i iPhonen.. Inte kan det väl vara så att de vill snåla in på en extra kamera på mobilens framsida? Tar man en miljard för en telefon så kan man väl kräva att de inte ska snåla på något?

Fan, nu blir jag förbannad på Apple igen, jag som tänkte hylla iPhonen, men det gick ju sådär.. Kanske är det Apple jag hatar, och inte iPhonen? I så fall kan jag ju fortsätta tycka att iPhonen är en kul leksak, albeit to fucking expensive, men samtidigt hata Apple. Är det några fler än jag som tycker som jag angående Apples girighet, eller är det bara jag som har fel? Microsoft har ju traditionellt sett blivit kallade giriga, men jag tycker att pendeln har svängt.

Mask i Apple:t
Typ såhär tänkte jag - Apple som står mellan mig och min iPhone och ser elak ut!

A Crime - Harvey Kitel, Emmanuelle Béart

Share written 2009-12-05 @ 01:00:11

Sunkig film, 4,5/10.. Harvey Kitel fantastisk som has been alkis som kör taxi i New York; skitig, svettig och äcklig. Skådespelarinsatserna bar fram filmen eftersom manuset haltade på fler än en punkt. Larviga sammanträffanden och en story tunnare än gladpack. Emmanuelle Béart var självklart kyligare, svårare och vackrare än någonsin och dynamiken mellan henne och Harvey var obetalbar. Synd bara att filmen var så seg så att ingen med gott samvete skulle kunna be någon annan se filmen bara för Harveys och Emmanuelles skull..

Vackert och skitigt filmat och bra miljöer - men se den för guds skulle inte förrän SVT visar den på sunkig tid.. ..typ sent en tisdag då ni har suttit och kollat på fotboll och druckit öl.. ..typ strax efter att ni har spöat frugan och skrikit åt ungarna att de ska hoppa isäng...


Det var nu jag tänkte sno lite filmbilder på imdb, men filmen var för kass för att få ha några bilder där. Blir tvungen att själv fotografera fodralet:/..

Film - A Crime
Om det hade varit 80-talet hade den hetat Passion i New York


Jag köper sjukt mycket skitfilm billigt, det finns en viss tjusning med det, särskilt när man hittar guldkorn som Transsiberian som är fantastisk.. Märkligt att den helt missades av den svenska filmpubliken.

The End - Facebook style!

Share written 2009-12-04 @ 19:08:29

Fick i morse ett sms från exet, hon frågade om vi skulle ta fikan nästa torsdag. Hon frågade också om jag var redo för det eftersom hon hade läst min blogg..

Jag svarade:
Nej, jag är nog inte det. Vi kommer aldrig att kunna bli bara vänner.. Tokigt... Måste ta mig ur den här negativa spiralen. Jag vill ju inte ha tillbaka den J du med tiden blev, men jag kan inte släppa drömmen på den J du en gång var. En vacker dag har jag nog klippt, men nu blir jag bara sårad.

Sen tog jag bort henne från Facebook.. Det är tydligen så man gör nu - 2009 - när man raderar någon ur sitt liv, lustigt.. Synd att minnena finns kvar bara:). It's about fucking time to let go i alla fall!

Vad definitivt det känns när man plockar bort någon därifrån.. ..tycker ni inte? För egen del känns det nu som  om en stor sten har lyfts från mina axlar. Onödigt att bära med sig mer packning än man behöver, särskilt när det är så fruktansvärt långt till slutet. Det är ju typ 80 år kvar.. Fick förresten höra att jag ser ut som typ 27 nu efter att jag klippte mig. Sabine är min bästis!

Changed Facebook Logo
Facebook - Effektivt sätt att göra slut på vad som helst!


iPhone - Användarvänligheten är en myt

Share written 2009-12-04 @ 13:17:07

Jag har blivit med iPhone.. Användarvänligheten är en myt.. Deras brist på respekt för standarder gör det bland annat omöjligt att automatiskt ladda hem inställningsinformation för GPRS:en. Dessutom krävs det att man installerar iTunes (ännu en säljkanal för Apple) för att man ska kunna uppgradera mjukvaran.

Apple är bra på att marknadsföra sig i alla fall.. ..men mina erfarenheter hitintills är att de är den store satan, och Microsoft framstår mer och mer som rebellerna som räddar oss från The Emperor..

Bra saker:
Trevlig att surfa med
Spotify (Yes, got premium because of it)

Dåliga saker:
Ej MMS out of the box
Copy&Paste kräver uppgradering av OS:et
Uppgradering av OS:et kräver iTunes
Märkliga krav att stänga av pin-kod för att kunna uppgradera telefonen
Skärmen går sönder vid kontakt med något som är hårdare än ett finger
(har inte testat det själv, men kompisar har)..
..and I'm just getting started..


Nope, I did not pay for it myself.. ..then I'd be fiddling with a HTC Hero..

iPhone
iPhone - It doesn't even look pretty anymore..

Kan inte tänka klart utan dagens första kopp..

Share written 2009-12-04 @ 10:29:08

..men de efterföljande blir man bara stissig av. Jag skyller mina senaste dagars sinnesförvirring på kaffet, och på mamma! Nu sitter jag med första koppen, och jag tänker än så länge klart. Vi får se hur lång tid det tar innan jag måste sätta i mig kopp nummer två. Förmodligen inte allt för lång tid:/..

Röd kaffekopp
Röd kaffekopp - Fantastiskt kaffe! Dricker dock vanligtvis ur glas.

Missupsidedown blev arg som ett bi..

Share written 2009-12-03 @ 23:39:35

..så hon smet utan att ge mig bloggdesignen:/..

Vi får se om bilden jag laddade upp kommer se keff ut forever eller om hon kommer förlåta mig snart och skicka bloggdesignen:)..

Missupsidedown - Revisited

Share written 2009-12-03 @ 21:34:29

Hon har med stort tålamod suttit och petat med min design.. Tvingat mig välja bilder och bla bla bla... Dålig på färg och form, till sist sa jag att jag ville ha min gamla bild, så jag letade fram orginalet och vi gjorde om den lite grann. Bästa tjejen:)..

Malin kom förbi med bullar och mat till oss båda eftersom hon är fantastisk på alldeles för många sätt..

Missupsidedown - Spexig
Tyvärr tappade missupsidedown förståndet efter en kväll med mig - har den effekten på kvinnor..

Takida - Give Into Me

Share written 2009-12-03 @ 14:43:08

Jaja, jag ska rycka upp mig - snart. Den är lite släpig och seg, och jag önskar att jag kunde säga att den kommer igång på mitten men den gör inte det - den är faktiskt lika seg hela vägen in i mål.


Takida - Give Into Me

Thanks goes once again out to missupsidedown for finding the song..
..vi ska web-utveckla ikväll:)..

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Share written 2009-12-03 @ 11:06:53

Movie of the day, dunno why, but after yesterday it feels like a good movie.. It's fucking brilliant when I come to think about it.. If you haven't seen it - do it NOW.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is about a guy (Jim Carrey) who falls in love with an ugly woman (Kate Winslet) - he thinks she's beautiful though, I think that she looks like shit.. When they break up he contacts the company Lacuna Inc so that they can erase all memories of the girl in question. He does this to be able to move on without feeling the pain, the longing and the sorrow..

8/10 - even though it's a chick flick..


I'm calling Lacuna Inc. first thing in the morning..

Wouldn't it be great if Lacuna Inc existed for real? Then again, maybe not since the tagline and the essence of the story is -
"You can erase someone from your mind. Getting them out of your heart is another story."

Jag och kärleken..

Share written 2009-12-02 @ 22:26:13

Nondum amabam, et amare amabam. Quaerebam quid amarem, amans amare..

Fint ritat hjärta:)..
Jag borde bli tecknare:)..

Break my heart, tear it all apart..

Share written 2009-12-02 @ 20:42:25

Blev tagen off guard idag, oväntat samtal. Jag Lät formell.. Kändes lite som om jag blev attackerad med dammsugarslangen liksom i förra meddelandet..

Skönt att jag hade kickboxning efter, finns inget som rensar hjärnan så bra som upprepade slag mot huvudet.. Minns inte vad som sades längre, beror nog på ringandet i örat..

Tror jag lovade att ta en fika med exet - men vet inte säkert - det är som sagt en timmes våld mot huvudet senare nu. Hur tänkte jag då? Jag vet ju att jag inte har kommit över henne.. ..jag vet ju att jag aldrig kommer komma över henne. Jag vet ju att vi aldrig kommer kunna vara "bara vänner".. Hur tänkte hon? Hon har ju träffat en ny sedan över ett halvår.. Hur fungerar tjejer? Vad har hon för agenda? Kan ni hjälpa mig att förstå? Jag har typ mellan 50 och 100 läsare per dag, så jag räknar iskallt med åtminstone 10 bra svar..

Min teori är att hon bara vill krossa det jag försöker bygga upp eftersom hon ser att jag börjar glida vidare - sakta men säkert.. Hon brukar läsa min blogg, så vi får se om det kommer någon anonym kommentar..

Jag håller i alla fall på att gå sönder..

Krossat trasigt hjärta
Du skulle tagit hjärtat medan det var helt.. ..klicka här..


Leave me out with the waste this not what I do, It's the wrong kinda place to be thinking of you.. ..it's the wrong time for somebody new, it's a small crime and I got no excuse..Damien Rice - Nine Crimes

Ja, jag vet, jag är en drama queen..


September When It Comes - Rosanne Cash

Share written 2009-12-02 @ 14:43:17

Jag älskar låten, särskilt när Johnny kommer in 1:29.. Känns som när man stoppar dammsugarslangen i munnen när den är igång.. Orkar ni inte lyssna på låten så testa med dammsugaren, det är den känslan som är hela behållningen!

Rosanne är förresten Johnnys dotter (kuriosa)..

I plan to crawl outside these walls, close my eyes and see.. And fall into the heart and arms of those who wait for me. I cannot move a mountain now, I can no longer run, I cannot be who I was then - In a way I never was..September When It Comes - Rosanne & Johnny Cash

Stoppar ni in några andra löshängande kroppsdelar så tar jag INGET ansvar!

(den här favoriten hittade missupsidedown åt mig - som vanligt)


I dag var Stockholm kallt - och bedövande vackert

Share written 2009-12-02 @ 10:29:05

Aldrig har jag varit i en vackrare stad än Stockholm. Älskar när kylan kommer och himlen klarnar och blir så bländande blå som den bara blir på nordliga breddgrader. Tänk om Stockholm alltid kunde vara såhär vackert.. Det är det i och för sig också alltid, fast på olika sätt!

Vinterkallt underbart Stockholm
Jag älskar Stockholm - En kram till den som gissar rätt på vilken korsning jag står i..

Julen är inställd!

Share written 2009-12-01 @ 21:30:57

En råtta har ätit upp all pepparkaksdeg:/.. Allt tyder på att det är samma råtta - som åt upp min Toblerone - som åt upp pepparkaksdegen. Jag blir så arg och upprörd!

Tänk alla som blir utan pepparkakor.. ..utan pepparkakor blir ingen snäll - om ingen blir snäll blir det krig - blir det krig kan man ge sig tusan på att jultomten blir skjuten - blir tomten skjuten börjar barnen gråta - gråter barnen blir föräldrarna bestörta.. ..ni förstår, det här kommer mynna ut i en global kris. Jag tar inget ansvar från och med nu!

Vem skulle äta upp pepparkaksdegen rå? Helt galet, man blir ju alldeles pruttig i magen av det.

Pepparkaksdeg - Förpackning
Det blir ingen jul i år - pepparkaksdegen är stulen..

Jag känner mig lite bubblig i magen.. ..tokigt!


Tvättdag - ännu en favoritdag

Share written 2009-12-01 @ 19:56:35

Om jag skulle bli tvungen att ta hand om en hushållssyssla resten av livet 24/7 så skulle det vara tvättning. Förmodligen hade jag tagit livet av mig om det istället blev disken. Diska är inte min bag, men tvätt - pretty damn ok!

När jag tvättar är jag mer strukturerad än när jag gör något annat. Jag viker underkläderna, jag parar ihop alla strumpor efter nyans och jag viker mina tishor som om de skulle upp på hyllorna på NK. Jag pusslar ihop träningskläderna i högar; badlakan, kalsonger, byxor, t-shirt och på toppen en liten handduk.

Sådär, nu ska jag jobba lite innan det är dax för tvättbyte.

Tvättmaskin sunkig tvättstuga
Foto, ej ritad - därför ingen röd strumpa! Jag speglas i luckan btw..


Exciting times - Laundry night..

Share written 2009-12-01 @ 18:31:28

Snart kommer ni få reda på allt ni drömt om att veta om mina tvättkvällar, och lite till.. Jag vet att ni knappt kan bärga er, men håll ut!

Vittvätt Röd Strumpa
Röd strumpis i vittvätten..

Hade ingen bra bild så jag fick rita en själv, själv är bäste ritar-dräng! Jag skulle själv aldrig råka tvätta en röd strumpa i vittvätten.. ..däremot tvättade jag mina röda boxningslindor i mörktvätten en gång, vilket gjorde all kulörtvätt en nyans rödare.. Min mörkblåa favorittröja blev lite lila, men det var bara fint, så det gick bra ändå!

Varför sitter farbrorn i kuvös?

Share written 2009-12-01 @ 14:10:23

Den här statyn finns i Budapest på Vörösmarty Tér. Bilden är tagen på samma ställe som jag var på julmarknad härom sistens.

Farbror i kuvös - Budapest - Vörösmarty tér.
Varför sitter farbrorn i kuvös?


Första Advent - En orgie i lyx

Share written 2009-12-01 @ 10:00:32

Så här såg delar av mitt första adventsfirande ut. Staken syns inte, men den fanns där.. ..believe you me! Russin, glögg och mandlar att dricka. Det i kombination med ostar och salami gjorde så att jag höll på att dö törstdöden.

Kollade på Arn så jag hade inte tid att gå och hämta vatten. Sjukt bra filmer, båda två. Jag har dock inte läst böckerna, hade jag gjort det hade jag förmodligen hatat filmen, precis som alla ni!

Första Adventsfirande - Ostbricka
Jag älskar salami och ostar, fantastiskt gott.. ..särskilt med ett gott glas rödvin..